lördag 7 mars 2015

Internationella Kvinnodagen 8:e marsInternationella kvinnodagen infaller imorgon - den 8:e mars ... precis som den gjort i 105 år nu .....

Internationella kvinnodagen är INTE en dag vare sig för firande eller uppvaktning .. utan en politisk och ideologisk dag för solidaritet med och mellan kvinnor världen över - jämställd med vad 1:a maj är för arbetare ..

Skulle någon komma på tanken att ge en arbetare en blomkvast eller sexiga underkläder istället för att uppmärksamma orättvisa villkor för arbetare nationellt eller internationellt den 1:a maj .. Nej, givetvis inte.


Vill man uppmärksamma internationella kvinnodagen gör det då adekvat - närvara vid ett seminarium, stöd någon kamp för kvinnor rättigheter någonstans i världen, gå med i ett demonstrationståg ... eller låt den bara segla förbi utan att göra något alls ...

Minimera INTE kvinnors kamp och solidaritet mot orättvisor genom att försöka göra om den till en andra "Hjärtans dag" ..... Det är nämligen att gå precis rakt emot vad internationella kvinnodagen faktiskt står för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar