tisdag 8 juli 2014

Man frias för mordförsök på sin fruMannen misstänktes ha kastat sin fru från balkongen sex våningar upp. I april dömdes han av tingsrätten till nio års fängelse för mordförsök. Nu frias han av hovrätten.


Klockan 01.05 under natten till den 10 februari 2013 kom första samtalet till SOS Alarm. En kvinna hade fallit från en balkong från sjätte våningen i en fastighet i Hovsjö.

Polisen grep den då 28-årige maken misstänkt för mordförsök.
[...]
I går friades mannen av Svea hovrätt.

En av de viktigaste frågorna i rättegången har varit om kvinnan verkligen kunnat minnas händelsen efter de svåra hjärnskador som hon ådrog sig när hon föll, och om domstolen kunde lita på det som kvinnan berättade. Domen visar att hovrätten inte tyckte att kvinnans berättelse har varit trovärdig.

När det gäller blodstänken kunde domstolen inte fastställa hur de hamnat där eller hur gamla de var. Man ansåg också att de inte hade någon avgörande betydelse i frågan om mannen verkligen hade släppt, alternativt kastat, kvinnan från balkongen.
[....]
(LT)

Kvinnor blir alltmer rättslösa i "nya" Sverige. Sharia-lagar i svensk tappning införs genom hovrättstolkningar.

Utan oberoende vittnen går det tydligen inte längre att fälla män som begår brott mot kvinnor. Teknisk bevisning blir meningslös om ingen oberoende förutom offret kan vittna om att det som ligger till grund för den tekniska bevisningen skett exakt vid den tidpunkt brottet gäller.

Kvinnor som slås medvetslösa - eller som i det här fallet kastas från en balkong från sjätte våningen och ligger i koma kan inte längre vittna om vad som hänt dem när minnet återvänder.


Bråk före balkongskast styrker inte offrets utsaga, blod från offret styrker inte offrets utsaga. 

Hur skiljer sig vår rättssäkerhet från vilket sharia-styrt land som helst?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar