tisdag 26 augusti 2014

Syrien - varför så tyst.

IS (The Islamic State) avrättar dagligen människor i Syrien och Norra Irak. På sidan "SyrianFight" kan man följa det blodbad som sker men i svensk media är det i princip knäpptyst.
SyrianFight dokumenterar det blodbad och de brott mot mänskliga rättigheter som nu begås fundamentalistiska muslimer.


VARNING - mycket otäcka bilder

http://syrianfight.com/

På sidan finns också länkar att följa där man kan se videoupptagningar på massmord, människor som skjuts och människor som får halsarna avskurna genom att de sågar sig igenom med kniv - för att slutligen avlägsna huvudet och leka med det. I en del videor får man se hur män läggs upp så att de kan se varandra, hur de först en och en utsätts för hån och spe för att därefter under mycket otäcka former får sin halsavskuren med kniv och huvudet skilt från kroppen - allt medan nästa på tur får ligga och bevittna det hela i väntan på sin tur.
En grymhet som är mycket svår att ta in.Ett 80-tal personer har de senaste två åren rest till Syrien och kringliggande länder för att strida med al-Qaidaliknande grupper.

Säpo varnar nu för att allt fler kan resa till striderna nu när terrorsekten IS, Islamiska staten, vinner ny mark.
[...]

Att inbördeskriget i Syrien fortfarande pågår är en av orsakerna till att krigsresorna från Sverige fortsätter. Att personer i Sverige inspireras och radikaliseras via sociala medier och vänner är ytterligare en orsak, uppgav Jonathan Peste, chefsanalytiker på kontraterrorenheten vid Säkerhetspolisen redan i juni.
[...]


Samtidigt är det många svenskar som reagerar på nyheter, filmer och annan information som sprids på internet om den senaste tidens katastrofläge efter IS framfart, och tipsen till Säpo om potentiella hot har ökat. I tisdags kunde Aftonbladet berätta att flera polisanmälningar kommit in efter ett filmklipp där en man utger sig för att vara svensk anhängare till IS. Sirpa Franzén uppger att ovanligt många har hört av sig om just det specifika klippet.

– Vi är väldigt tacksamma för de tips som kommer till oss. Vi har sett ett ökat inflöde där, säger hon.


Sverige är idag maktlösa när det gäller att förhindra att människor från Sverige ansluter till terroriströrelsen utomlands. En god idé är att gå på samma linje som Norge. 

Jihadister kan mista medborgarskap

Norges regering överväger att ändra lagen så att den som reser utomlands för att delta i konflikter ska kunna mista sitt norska medborgarskap.

"Detta är en stark signal till människor som vill delta i terrorverksamhet och krigföring", säger Solveig Horne (Fremskrittspartiet), minister för barn, jämställdhet och integration.
[...]
(Aftonbladet 2014-08-25)


Den som åker ner och deltar i terrorism som innebär massmord och brott mot mänskliga rättigheter bör tas ifrån sitt medborgarskap och inte vare sig tillåtas återvända till Sverige eller komma ifråga för den hjälp och de åtaganden Sverige har för medborgare utomlands.  Det skall gälla oavsett om de man kan binda dem direkt till brott mot de mänskliga rättigheterna eller bara kan belägga att de varit i det aktuella landet för att stödja grupper som begår brott mot de mänskliga rättigheterna. Det bör också kunna tillämpas på dem som från Sverige ekonomiskt eller på annat sätt bistår sådana organisationer.


Svenskarna måste öppna sina hjärtan och ta emot de allt fler människor som flyr till Sverige från världens krig och katastrofer. Det var statsminister Fredrik Reinfeldts vädjan till svenska folket inför dagens valupptakt.

Under presskonferensen inför dagens sommartal, som annars mest handlade om jobb- och bostadspolitik, tog Reinfeldt upp det allvarliga humanitära läget i bland annat Irak, Syrien och Gaza.
[...]


– Jag kommer att vädja till svenska folket att öppna sina hjärtan för de mycket utsatta människor som vi nu ser runt om i världen.

– Man kan bara göra en viss del med militära medel. Men det är frihet som är det viktigaste. Det är genom att stå upp för vår öppenhet och frihet som vi bekämpar terrorism och sekterism i vår omvärld, sade Reinfeldt
[...]
(SVT 18 augusti)

Alla med lite tankeförmåga inser att Reinfeldt inte är så intresserad av att hjälpa flyktingströmmar som han vill låta påskina - utan om att det handlar om en läglig möjlighet för Reifeldt både att dölja, och att via ökade skatter försöka fylla, de hål i statsbudgeten som Alliansens oansvariga politik lett till.

Regeringen varnar för att finanserna måste stramas åt – på grund av ökad flyktinginvandring.Nu sågas utspelen av KonjunkturinstitutetReinfeldt säger att "man kan bara göra en viss del med militära medel". Men ingenting adekvat görs ju. Det vore klädsamt om västvärlden med Reinfeldts lilla kelgris USA i första hand gick in för att stävja det blodblad som nu sker i Syrien och Norra Irak.
Ingenting kan ju vara mer önskvärt än att IS trycks tillbaka och avväpnas i första hand och att man istället för att via sin passivitet tvingar människor till massflykt ser till att läget säkras och stabiliseras i Syrien och Irak.

Så länge IS inte trycks tillbaka och i möjligaste mån decimeras så kommer organisationen att växa. Dels har vi de fundamentalistiska avfallet som väst härbärgerat som kommer att ansluta sig. Dels kommer naturligtvis människor i Syrien och i Norra Irak ansluta sig i ren självbevarelsedrift. Läget i landet ger ju inget val, så självklart kommer människor som har möjlighet att ta den utvägen. De som saknar den kommer att mördas.

En sista tanke är också - om vi tar hit människor i en massinvandring så hur kommer myndigheterna kunna sortera ut vilka som flytt från blodbadet och vilka som varit delaktiga och drivande i det och söker sig hit av andra skäl än asyl. Och ja - visst ligger det en viss egoism i den tanken. Jag vill inte att sådana grupper skall växa starka i Sverige och om en eller två generationer börja liknande korståg här. Men den är inte enbart egoistisk, de som flytt till och bor i Sverige skall inte heller behöva möta sina anhörigas bödlar eller tvingas in under deras kappa när de befinner sig i asyl här.
Hur försäkrar vi oss om att så inte blir fallet?
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar