lördag 17 oktober 2015

Flyktingtält för 35 000 människorSD anklagas för "skrämselpropaganda" när de vill informera flyktingar på väg till Sverige att de kommer att inhysas i tält.

Skräckpropaganda eller sanning

Samtidigt som man anklagar SD för skräckpropaganda börjar man bygga dessa tält.

Aftonbladet

Nu bekräftar Migrationsverket för Aftonbladet att man nästa vecka kommer att börja sätta upp tält under nästa vecka.
– Ja, då börjar vi bygga, säger Matilda Niang.
SVT Nyheter skriver att det handlar om 75 tält som ska sättas upp på militärfältet P7 i Revingehed, öster om Lund i Skåne. Totalt ska 375 flyktingar inhysas i tälten.

Redan nästa vecka smäller man alltså upp tält som i ett först steg skall inhysa 375 personer. Därefter kommer man fortsätta bygga tält för flyktingar och tanken är att så många som 35 000 personer i slutändan beräknas bli placerade i tält vid ankomsten till Sverige.

Aftonbladet

Enligt Migrationsverkets nationella samordnare Tolle Furegård kan runt 35 000 flyktingar få bo i MSB:s tält.

Så vad är det i SD:s utskick som är osant? Vad i SD:s utskick är det som kan kallas "skräckpropaganda"?

När det gäller flyktingkrisen med ca 2000 personer per dag som tar sig till Sverige så finns det bara att sätt att kunna hantera den i slutändan -- och det är att få stopp på flyktingströmmen.
Bäst är givetvis om man kan få flyktingarna att göra andra val på vägen, näst bäst är att använda strategin "gränskontroll".

SD har länge kritiserats för sin inställning gällande flyktingar, de vill hjälpa på plats, de vill begränsa flyktingströmmen som kommer till Sverige, de vill ta bort löften om PUT osv ..
Senaste dagarna har vi på punkt efter punkt fått se hur etablissemanget tvingas vika sig och erkänna att SD och Åkessons strategi är den enda hållbara:NYHETERIDAG:
Professor Hans Rosling: “Det Jimmie Åkesson sagt är fullständigt rätt”
Hans Rosling om Jimmie Åkessons linje: “Vi säger precis samma sak” 
Nyheter Idag ringde även till professor Hans Rosling för att försöka förstå om det verkligen är så att han ger Sverigedemokraterna rätt i frågan om att mer pengar bör gå till UNHCR och flyktingläger. Och trots att det är exakt samma linje som SD länge förespråkat står Rosling på sig.– Det var ju helt uppenbart för alla som lyssnade. Jag sa att man måste drastiskt öka stödet till UNHCR i deras flyktingläger, säger Rosling till Nyheter Idag 
Så i den frågan ger du Sverigedemokraterna rätt?– Ja men det är ju det han har sagt. Jag kan ju inte låta Jimmie ha monopol på en sanning? 
Jag bara dubbelkollar… det har blivit ett citat som…– Eller hur, varför behöver du fråga? Du har hört massor med olika saker som Jimmie har sagt. En sak som han har sagt är att vi ska ge mer pengar till UNHCR, till flyktingläger. Och vad hörde du mig på Globen säga? Jag sa att vi behöver ge mer pengar till UNHCR och flyktingläger. I det avseendet säger vi precis samma sak.Moderaterna - Dagens Industri:

Moderaterna kräver inre gränskontroller

Moderaterna vill att Sverige inför tillfälliga gränskontroller. Motivet ska vara att försöka minska trycket och ge andrum att få ordning på flyktingmottagningen.

Moderaterna vill också backa från sin tidigare överenskommelse med MP om permanente uppehållstillstånd för Syrienflyktingar:


SVT Nyheter:
Moderaterna vill införa tillfälliga uppehållstillstånd[...]Moderaterna vill även införa tillfälliga uppehållstillstånd på tre år för de som kommer till Sverige på egen hand utanför kvotflyktingsystemet. De som får ett arbete inom perioden får ett permanent uppehållstillstånd. För de som är i behov av skydd förnyas det tillfälliga uppehållstillståndet efter tre år.[...]

Socialdemokraterna har också förstått att flyktingströmmen till Sverige endera måste minskas eller att andra länder måste bidra till kostnaden.
Kassakistan som stått öppen var inte outsinlig -- pengarna räcker inte helt enkelt för det tryck som i dag sätts på svensk ekonomi på grund av flyktingmottagningen.

Socialdemokraterna - Expressen:

Löfven vill att EU betalar för flyktingar

Sverige ska fortsätta ta emot flyktingar – men övriga Europa måste hjälpa till.Annars kan det bli aktuellt att kräva ersättning av EU, säger Stefan Lövfen.– Jag tycker det är dags att föra upp den diskussionen, ja. Vi kan inte hålla i och säga att alla borde vara solidariska. Och sedan är det bara några som ska göra det, säger han till Expressen.


SD med Åkesson i spetsen har således fått rätt på punkt efter punkt när det gäller flyktingfrågan. Det går inte att hålla öppna dörrar, lova guld och gröna skogar och låta svenska folket stå för notan. Det finns inte svenskar tillräckligt för att bära de kostnader som blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar