torsdag 15 oktober 2015

Skräckpropaganda eller sanning ...SD byter idag strategi och tänker satsa pengar och resurser på att informera flyktingar på väg mot Sverige vad som väntar dem för mottagande när de kommer hit.


Ur Aftonbladet 2015-10-15

SD lägger miljontals kronor på annonser utomlands – för att måla upp en skräckbild av Sverige.[...]
Partiet kommer att lägga miljontals kronor på att annonsera i utländska tidningar och tv-kanaler för att få stopp på flyktingströmmarna till Sverige.
– Vi kommer att annonsera i Turkiet, Jordanien men även Danmark och Tyskland, säger Paula Bieler, integrationspolitisk talesperson för SD.
Annonserna ska bland annat berätta att tältläger väntar de som söker sig hit och att den svenska välfärden håller på att kollapsa.


Om nu sanningen är en "skräckbild" för dem som flyr undan krig och terror -- hur skall då vi svenskar uppfatta sanningen?

Det är ju ändå vårt samhället som drabbas av konsekvenserna och kostnaderna i slutändan.

Varför vill man gå ut med en lögnaktig bild om bostäder, försörjning och ett samhälle med oändliga tillgångar till flyktingar?

Varför vill man neka dem att ta informerade beslut om vart de vill åka?

Ur Aftonbladet 2015-10-09

Nu ska alla möjligheter till tillfälliga boenden för flyktingar skakas fram. Ansvarig för arbetet blir ex-ministern och landshövdingen Sven-Erik Österberg.
Samtidigt öppnar regeringen för möjligheten till tältläger för att lösa den akuta boendekrisen – 1 000 platser kan tas i bruk direkt.

Är det någon tävling som pågår mellan Sverige och något annat land?

"Flest mottagna flyktingar vinner ..."

Eller vad är det frågan om - varför skall flyktingar inte få kännedom om sanningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar