tisdag 17 juli 2018

Nu har Sverige nått gränsen - den som inte fanns


Jag skrev det här utkastet till inlägg 2015. Jag valde att inte publicera det eftersom det kändes som övertoner i allt...

Så här tre år senare känns det dock mer giltigt än någonsin.....Nu har Sverige nått gränsen för vad vi klarar av flyktingar. Vi det, det goda landet, som inte hade något tak. Som länge försökt slå i svenska folket att flyktingar är bara ökade inkomster och inga kostnader, något som vi utan begränsning kan ta emot med öppna armar i vårt samhället.


Dagens beslut i regeringen:


medicinsk ålderskontroll och tillfälliga uppehållstillstånd för ensamkommande flyktingbarn


id-kontroller på bussar och tåg till Sverige för att minska antalet flyktingar som kommer hit.

Skärpta försörjningskrav för anhöriginvandringRedan tidigare har skärpningar införts i samarbete med Alliansen


Krav på kommuner att ta emot flyktingar
En ny lag som innebär att alla kommuner ska tvingas ta emot flyktingar träder i kraft den 1 mars 2016. Kommunerna får 10 miljarder kronor extra i år för att klara av situationen.

Tillfälliga uppehållstillstånd
En tidsbegränsad lagändring införs som innebär att tillfälliga uppehållstillstånd blir huvudregel. Undantag ges för kvotflyktingar, ensamkommande barn och barnfamiljer.

När det tillfälliga uppehållstillståndet löpt ut ska det kunna omvandlas till ett permanent om personen kan försörja sig, samt om skyddsskäl kvarstår.

Försörjningskrav vid anhöriginvandring
Reglerna för anhöriginvandring skärps när krav på försörjning införs. Undantag ges för svenska medborgare och för medborgare i annan EES-stat samt Schweiz.


Begränsning av föräldrapenning
I dag får den som kommer till Sverige med barn under tolv år ta ut maximalt 450 dagar med föräldrapenning i Sverige, högst 96 dagar får tas ut efter barnets fyraårsdag. Det ska begränsas så att endast ett fåtal av de 450 dagarna får tas ut efter tvåårsdagen.Sverige kört i botten - krisen ett faktum

Nu när Sverige är kört i botten, socialtjänst, skola och vård klarar inte trycket. Det finns inga bostäder och inga jobb. Flyktingar får tillfälligt sova på gatan. Migrationsverket har avsagt sig ansvaret för boende för asylansökan.
Nu vaknar politikerna. Nu trillar tioöringen i riksdag och regering ner .. Resurser kostar pengar och pengar är inget man skiter ut när det behövs.

Det man åstadkommit med sin välvilja är således ett Sverige i kris. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar