måndag 14 mars 2016

Att bryta tabun


Idag kan jag läsa om Caroline och Julia som onanerar i TV i danska Paradise Hotel. Runt de onanerande flickorna är de övriga deltagarna och tittar på.                                        (Bild TV3 Danmark)Till Exstrabladet berättar Caroline att hon onanerar öppet i TV för att kvinnlig onani är tabu och hon tycker det är synd. 

Hon vill sätta fingret på den skamkultur som råder kring kvinnlig onani. – Jag tycker verkligen att det är synd, säger hon. – Synd att det måste vara ett tabu för kvinnor att onanera, eftersom de flesta ju gör det, säger Caroline till Ekstrabladet.

Detta med att bryta tabun genom att bildligt talat trycka upp valkar, underliv, blodiga mensskydd osv i folks ansikten tycks vara på modet numer.
Ett slags omoget uttryck för de sista två generationernas oförmåga att använda sitt vokabulär, ord, för att lyfta saker och bryta tabun har mynnat ut i att hänsynen till andra människor åker all världens väg.

Carolines onanerande och andra bloggars mensande är inte ett dugg mer intressant eller rumsrent än snuskgubbens runkande på tunnelbanan.
Borde gubbar runka mer tunnelbanan förresten, för det är ju tabu att slita fram snoppen framför andra och dra igång. Äldre gubbar kan ju dessutom luta sig mot det tabu som råder kring att äldre människor, (ni vet de där över 35 som redan har skaffat sina barn) överhuvudtaget har ett sexliv och kan känna kåthet.
Jag och maken kanske bör ta vårt nästa gök på Sergels Torg, eftersom det är tabu både att vara över 50  och dessutom överviktig och att ha sex.

Gubben som drar i snöret på tunnelbanan och vi gökande på Sergels Torg skulle utan tvekan få en böter för förargelseväckande beteende. Helt enkelt för att vi genom sådana handlingar tvingar människor att se något de inte bett om. Det är inte anständigt vare sig att göka eller onanera publikt och det spelar ingen roll att Caroline "inte ångrar sig", det är hänsyn till andra som styr de normerna och reglerna.

Kvinnlig onani kan alla se när de vill. De är bara att klicka in på valfri porrfilm och titta.
På bästa sändningstid där unga och barn följer programmet hör vare sig runkande, gnuggande eller gökande hemma.

Nu kan man givetvis protestera mot det och säga att "alla kanske inte vill se porr" ... och där är ju min poäng.

Bryter tabun gör man genom att lyfta ämnet och prata om det. Kvinnor onanerar, män onanerar, människor har sex, men det är inte detsamma som att alla måste se andra göra det offentligt för att det ska vara okej.

Som avslutning anser jag dessutom att Caroline har fel. Kvinnlig onani är något man idag kan prata om, något som till och med lärs ut i skolan som normalt. Det tycks dessutom fascinera och locka givet att det är ett ofta förekommande inslag i porrfilm.

Manlig onani ses väl däremot som rätt icke önskvärt i de flesta sammanhang. Ingen vill liksom vare sig se gubben på tunnelbanan rycka i snoppen eller fika med en karl som tycker lite anekdoter om hans stånd eller ryckande i snoppen ska krydda kaffet och kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar