tisdag 11 mars 2014

Polisens uppgifter: Så startade knivbråket

Så vände bilden och "bråket" tycks mycket riktigt ha handlat om en attack, men inte från nationalister mot vänsteraktivister - utan vänsteraktivister som attackerat nationalister.

I dagens Expressen framkommer förutom att nationalisternas våld i första hand tycks ha handlat om självförsvar också att gruppen vänsterextremister varit betydligt större än den grupp nationalister som försökte undkomma angreppet och sedan försvarade sig.

Från Expressen:

Nazisternas knivattack mot obeväpnade demonstranter i Malmö har skakat Sverige.Kvällsposten kan i dag avslöja att Malmöpolisens utredning, enligt flera oberoende källor, ger en annan bild av händelseförloppet än den som hittills rapporterats.Enligt vittnen på platsen ska en grupp på 15-30 demonstranter ha jagat och attackerat nazisterna, som då svarade med att gå till attack med knivar.

[...]
Enligt uppgifter till Kvällsposten hade de anhållna och ytterligare personer under lördagskvällen varit på Sir Toby's, en engelsk pub och restaurang på Davidshallsgatan i Malmö.

Såg MMA-match
De var där för att titta på svenske MMA-fightern Alexander Gustafssons match mot Jimi Manuwa. Efter svenskens seger lämnade sällskapet puben. De rörde sig i riktning mot Möllevångstorget, där en nattlig manifestation mot kvinnovåld just avslutats vid tolvslaget på internationella kvinnodagen. Det tar cirka 20 minuter att gå från puben till Möllevångstorget.
[...]
Men polisens utredning ger, enligt flera oberoende källor, en annan bild än den som rapporterats om att knivbeväpnade nazister gått till oprovocerad attack mot en fredlig demonstration.

Innan blodbadet ska demonstranter på Möllevångstorget ha känt igen nazister i gruppen. Därefter har demonstranter sprungit mot nazisterna, uppger Kvällspostens källor. Polisen har däremot ännu inte fått några bekräftade uppgifter om att nazisterna i inledningsskedet attackerat eller uppträtt hotfullt mot demonstranterna.

Rusade mot nazisterna
Polisen ska i stället fått bilden, genom en mängd vittnesförhör med såväl personer i nazistgänget, demonstranter och poliser på plats, att en grupp på mellan 15 och 30 demonstranter rusade mot nazisterna, som försökte fly från platsen.

En av nazisterna uppges ha ramlat och skadat sig. När demonstranterna hann ikapp utanför Folkets park uppstod ett vilt slagsmål. Flera av nazisterna var knivbeväpnade och gick då till attack. Någon eller några av dem ska ha använt flaskor som tillhygge. Poliser som snabbt kom till platsen ska ha beskrivit situationen som kaotisk och extremt farlig.
[...]
(Expressen)Så här på morgonen kan jag notera att Expressen har detta på webbens första sida, Aftonbladet väljer istället att toppa den här nyheten med att man söker ytterligare en "nazist" i ärendet. Bara en notering i förbifarten.

Om Expressens uppgifter stämmer, vilket de mycket väl kan göra, så kan man inte låta bli att undra hur detta skall tas emot inte bara runt om i landet, utan också runt om i Europa där stöddemonstrationer hållits för de "fredliga" demonstranterna som oprovocerat attackerades av nationalister sent på kvällen efter internationella kvinnodagens avslutade fredliga kampanjer.

Det kommer ju inte hjälpa ens om de med stammande röster och rodnande kinder gör avbön, vilket givetvis inte kommer att hända, man kan inte bilda flock och jaga oliktänkande och sedan lura inte bara människor i Sverige utan i hela Europa och sedan tro att ingen skada är skedd.
Det man har uppnått här är ju att bevisa det budskap både nationella och SD vill föra ut, vänsterextremister är farliga, den politik som idag förs i Sverige är farlig för "Sverigevänliga", svenskar lever farligt och måste försvara sig, ta upp kampen osv...

Vad vinner de på det - mer än att stärka högerextremisterna och att hjälpa deras budskap att nå ut.

Det är dags för media och allmänhet att backa bort från stödet till vänsterextremister, på samma sätt som man valt att inte stödja högerextremismen i Sverige.
Det handlar om politiska våldsverkare som inte hör hemma i vårt samhälle, som har ett budskap, en ideologi manifesterat genom våld som vi alla borde vända ryggen till.

Extremister hör inte hemma här - oavsett vilken sida de står på, och det är lika förkastligt varje gång media och allmänhet inte sätter ner foten och tar avstånd utan istället likt får bräker med våldsverkarna i hopp om att de står på "rätt" sida. Det finns ingen "rätt" sida när man talar om extremister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar