lördag 15 mars 2014

Ung Vänster hotat av AFA inför demonstration


Gäller dagens demonstation vid Medborgarplatsen
Från Expressen

En stor demonstration för feminism och antirasism hålls i morgon på Medborgarplatsen i Stockholm.

[...]
I morgon, lördag, har flera feministiska och antirasistiska organisationer fått tillstånd till en ny demonstration på Medborgarplatsen. Men inför demonstrationen ska den vänsterextremistiska organisationen AFA ha uttalat hot mot Ung Vänster.

"De skrek att 'om vi inte får ha en talare på demonstrationen så kommer det att gå jävligt illa för er'. Ombudsmännen blev kallade för "fittor" och "horor" och man har sagt att man ska pissa på oss, säger ordförande Dina Viksten Abrahamson.

Lovade talartid
"Händelsen på distriktscentralen är allvarlig och går inte att beskriva som något annat än utpressning. Ombudsmännen som hotades och ofredades hade ingen möjlighet att ge besked, värja sig från männens påtryckningar eller själva ta sig därifrån", skriver Ung Vänster.

De två kvinnorna i 20-årsåldern som fanns på plats blev till sist så pressade att de lovade talartid för att få männen att lämna platsen.
[...]
"Ge inte vika"
Polisen på Södermalm twittrade under fredagen:
"I morgon ska vi skydda en antirasistisk demonstration arrangerad av Ung Vänster. AFA har försökt hota till sig talartid. Ge inte vika!"
[...]

(Expressen)

AFA visar med all önskvärd tydlighet sin brist på respekt för andra, hur de om de inte får som de vill är beredda att med hot och våld ta sig fram utan minsta hänsyn till vilka som drabbas. Alla som kommer i deras väg riskerar att utsättas för deras metoder. Det handlar inte om någon kamp för frihet och rättvisa, det handlar om att de vill äga rätten att diktera villkoren, inget annat.
Deras kvinnosyn skall väl inte ens behöva nämnas, Ingen som för kvinnors kamp för jämställdhet och rättvisa kan ju ställa sig bakom dessa och behålla ett uns av trovärdighet.

Det enda rätta är att stötta Ung Vänster vid demonstrationen på Medborgarplatsen i dag och kraftigt visa sitt missnöje om AFA äntrar talarstolen idag.

Då jag är emot våldsaktioner så skulle jag föreslå att de som samlats endera lämnar platsen i protest eller helt sonika i tystnad vänder ryggen åt AFA:s talare.
Våldsfascister skall helt enkelt inte kunna hota sig in på evenemang där de inte är välkomna.

Stöd Ung Vänster Stockholm idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar