fredag 12 september 2014

Annie Lööf ljuger och säger att hon blev knuffad.

Stefan Löfven kritiseras idag för att ha "knuffat" Annie Lööf, samt att för att ha varit brysk. 
Ingen media nämner att det är Annie Lööf som aggressivt närmar sig Stefan Löfven helt döv för att han säger Nej till henne.

Någon knuff handlade det inte om - Annie Lööf ljuger, i eller i finare ord överdriver.

Döm själva:

Video Expressen

Video AftonbladetAnnie Lööfs kommenterar

Expressen:
Annie Lööf berättade efter debatten om hur hon uppfattade förloppet när hon försökte överräcka rapporten.- Då vägrade han att ta emot den och gav mig en knuff. Jag tror att man ser här att Stefan Löfven inte är statsmannnamässig när han inte ens kan ta emot en rapport som han efterfrågat under lång tid, säger Centerledaren till TT.
(Expressen)


Alla som såg på debatten och som i efterhand tittar på videor från densamma kan konstatera att Annie Lööf ljuger.

Det som händer är att Annie Lööf trots att Stefan Löfven säger nej fortsätter fram till hans podie och försöker lägga rapporten på detsamma. Stefan Löfven värjer sig då, genom att vifta bort hennes hand. Han är aldrig i närheten av Annie Lööf och delar inte ut någon "knuff".

Annie Lööf som i debatten hävdar att hon skulle stå på kvinnors sidor och har en ordväxling med Jonas Sjöstedt om ett förslag om halvtidsfrigivning för förstagångsförbrytare om de fyller olika villkor och vad det skulle innebära för våldtagna kvinnor, (populistiskt skitsnack av Annie Lööf - givet att V är en av de partier som vill skärpa sexualbrottslagstiftningen och stärka kvinnors rätt till sina kroppar), väljer både genom sitt beteende i studion och genom sin lögn nu att bli en "poster-girl" för anti-feminismen.

Den anti-feministiska tesen att kvinnor provocerar, inte står för sin del i våld och sex och att de flesta anmälningar är lögn har nu fått skjuts av Annie Lööfs, för att använda hennes egna ord, icke statsmannamässiga beteende.

Hon gör inte kvinnor någon tjänst genom att ignorera ett Nej, trots Nej försöka tvinga på, samt att ljuga/överdriva om vad som hände.
Hon stjälper- inte hjälper, kampen för utsatta kvinnors rätt med sitt agerande.

Intressant är dock hur media lyfter Annie Lööf och kritiserar Stefan Löfven. Givet att om rollerna hade varit ombytta och Stefan Löfven försökt tvinga på något på Annie Lööf med ett hånfullt leende och nedlåtande kommentarer så hade knappast Annie Lööf kritiserats om hon värjde sig.

Annie Lööf är i debatten inte i underläge mot Stefan Löfven, trots det applåderas hennes härskartekniker och hennes dåliga beteende som något bra när det riktas mot de manliga partiledarna. Hon sparkar "uppåt" .. trots att hon är den av de som har störst grad av makt. Hon i egenskap av regeringsmedlem är den som från en maktposition använder härskarteknik och hån mot de i underläge - oppositionen.

De i underläge förväntas däremot behandla Annie Lööf som en särskilt känslig blomma för att hon är kvinna. 

I det läge som uppstår medialt så gäller alltså inte samma spelregler för män och kvinnor - inte ens när man talar om en av de kvinnor som sitter med i den högsta politiska makten i Sverige.

Annie Lööf skjuter jämställdheten i foten genom att rida på att hon är ung kvinna i underläge i alla situationer.
Hon saboterar trovärdigheten för kvinnor genom att ljuga/överdriva trots att alla som tittar på sekvensen kan se vad som faktiskt hände.

Bottennapp av Annie Lööf. 2 kommentarer: