måndag 13 april 2015

Humor eller bara en tragisk spegling av verkligheten?
Bilden är ju gullig och pojkens fråga är lätt att skratta åt - så där som man gör när barn säger saker som de inte förstår innebörden av. 

Själv skrattade jag högt när jag såg den första gången.

Tänker man ett steg längre så är det däremot lätt att skrattet fastnar i halsen. Vad den lilla pojken säger är ju att han tror att pojkar är "dyrare" - mer värdefulla än flickor.
Varifrån har pojken fått en sådan tanke?

2 kommentarer:

 1. Vet du Micro jag tror inte man ska ta det så allvarligt. Jag tror att det är så enkelt att pojken ser att det fattas något som står ut från mammas kropp. Om man ska hårddra det så ungefär som om det skulle fattas ett ben, en arm, en näsa, ett öra osv. Det är helt enkelt något som inte stämmer med hans egen kropp. Jag hoppas och tror att pojken kommer att växa upp med "det rätta" att det inte är kroppsdelar som räknas utan vad som finns i hjärtat och själen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast att pojken tycker det fattas något är ju inte heller ett uttryck för att pojken fått lära sig att flickor och pojkar ser olika ut men är lika mycket värda.

   Och nej - jag tycker inte alls att man kan jämföra det med saknade kroppsdelar. Flickor saknar inte kroppsdelar - de ser annorlunda ut än pojkar bara.
   Själv har jag aldrig varit med om att ett barn uppfattar ett barn av ett annat kön som handikappad för att det ser annorlunda ut.

   Pojken menar givetvis inget illa, men hans fråga säger något om vad han fått lära sig och inte lära sig - och det ansvaret faller ju på de vuxna - inte på pojken.

   Radera