lördag 15 februari 2014

Anders Borg (M) - Det blir höjda skatter.Ur Aftonbladet:

Nu har Anders Borg varit finansminister lika länge som Kjell-Olof Feldt.
Firar gör han med att nästan lova att skatterna höjs.

– Ska man vara ärlig så är det nog framför allt på skatterna det är möjligt att göra förstärkningar.

[...]
– Nu går vi in i en ekonomiskt bättre tid och därför politiskt kärvare. De stora misstagen som man gör ekonomiskt-politiskt, gör man oftast under de goda åren därför att man då inte låter de offentliga finanserna komma tillbaka till överskott. Om vi haft en period där vi kunnat sänka skatter och öka utgifter så går vi nu in i en period där vi får räkna med att vi finansierar alla reformer.


”Reformer måste finansieras”

Med höjda skatter och sänkta utgifter?
– Med höjda skatter eller minskade utgifter. Ska man vara ärlig så är det nog framför allt på skatterna det är möjligt att göra förstärkningar.

Är det ett vallöfte?
– Vi vill gärna fortsätta att förstärka arbetskraft och förbättra förutsättningarna för att satsa på utbildning. Det kommer att förutsätta att vi får höja en del skatter.
[...]

(Aftonbladet)

Det är ingen överraskning att någon måste betala. Skillnaden mellan höger och vänster är kort sagt VILKA skall betala och VAD skall betalas. Vilka gynnas av politiken.

Trevligt att Borg äntligen erkänner att deras reformer kostar och att skatter behövs. Nu behöver vi bara att de också i klarttext står för vilka grupper som gynnats av deras politik. 
Men det lär ju inte hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar