torsdag 13 februari 2014

Det fega kräket planerade barnamorden i en månad


Jag har tidigare skrivit om kräket som eldade upp sina barn för att hämnas på sitt ex som inte vill veta av honom efter upprepade otroheter och nytt barn med sin älskarinna.
Fegt kräk eldade upp sina barn ....

Nu har ärendet gått åtal och rättegången påbörjats. Åklagaren konstaterar precis som jag själv att det lite ynkligt krafsande i armen inte hade potential att vara dödligt på något vis. Slutsatsen kan bara bli att kräket sökte medlidande helt okänslig inför vad han utsatt sina barn och övriga anhöriga för.

Ur Aftonbladet:

Huset på Dalarö stacks i brand den 29 september. Pappan väntade in att de tre barnen skulle somna uppe i våningssängen.

Stegen som han brukade ta bort för att kunna se på tv satte han aldrig tillbaka. Därför var det bara äldsta barnet, den sjuåriga dottern, som lyckades ta sig ner.
– Hon vaknade av att hon kände värme och röklukt, säger åklagare Henrik Attorps.

De två småbröderna, tre och fem år gamla, vaknade också. Men de kunde inte komma ner.
[...]
Motivet var hämnd mot mamman
I förundersökningen framkommer att barnamorden föregicks av en lång sms-konversation mellan mannen och barnens mamma. Sms som åklagaren åberopar som bevis i målet.

”Nu tänker jag sluta va snäll och det som händer från och med nu är resultat av ditt beteende mot mig under lite mer än ett år!”, skriver mannen i ett sms till barnens mamma en dag innan mordbranden.

På natten, efter att huset stuckits i brand, skickade han ett meddelande som löd: ”Hämnden är ljuv din jävla idiot”.
[...]
Ingen ånger
På Öland spelade 40-åringen in ett långt självmordsbrev genom att filma med sin telefon.
– Som sagt, det som hände i natt har jag planerat en månad, säger han på inspelningen.

Han visar ingen ånger över att ha mördat sina två små pojkar.
– Det konstiga är att jag känner mig inte det minsta lessen, dum, elak för det jag gjorde i natt. Utan jag är helt... helt blank. Ja... det... det... ja, jag kanske är sjuk i huvet men när jag åkte därifrån å... så kändes det som jag hade gjort mina barn en tjänst, säger han.
[...]
Lider inte av någon störning
Den misstänkte dubbelmördarens film, som är på en timme, kommer att spelas upp vid rättegången som inleds den 18 februari.

Mannen har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning. Men han lider enligt den inte av någon allvarlig störning. Därför kommer pappan att kunna dömas till fängelse.

Konversationer med olika personer på Facebook styrker också att han är gärningsman.
”Jag har tagit viktiga beslut om min framtid under denna dag. Efter att ha gått runt och funderat ordentligt under några veckor”, skriver han till en vän på Facebook på dagen innan mordbranden.

Ett utdrag från hans Statoilkort visar att han dagen innan köpte tre flaskor tändvätska och 85 liter bensin. Bensinen var till bilen, och enligt förhör använde han en flaska tändvätska för att anlägga elden.
[...]
– Jag ser inga som helst förmildrande omständigheter i det här fallet, säger Henrik Attorps. Med tanke på de brott som jag menar att han gjort sig skyldig till, och det sättet som de har förövats på, menar jag att straffvärdet ligger på livstids fängelse.

(Aftonbladet)

Han lider inte av någon störning utan är bara en sjuk egoist som offrade tre barn för att han kände sig lite kränkt.
Självklart finns det inga som helst förmildrande omständigheter i det här fallet och vi kan bara beklaga att det strängaste straffet som kan komma i fråga är just livstid.


Expressen väljer att citera hans försvars advokats plumpa uttalanden.

Ur Expressen:
Den 40-årige pappan tände eld på huset för att döda sina egna barn.

Två små pojkar, tre och fem år gamla, dog i branden medan den sjuåriga dottern lyckades fly lågorna och överlevde.
[...]
Den misstänkte gärningsmannen har ytterligare tre barn, förutom de tre som fanns i huset under mordnatten.
– Det är en synnerligen tragisk historia. Någonstans var det han själv som sa att; det är inte bara det att han har förlorat två barn – utan han har förlorat samtliga barn och hela sin familj, säger Sargon de Basso.

(Expressen)Jag hoppas att Sargon de Basso någon gång inser vad i helvete han säger. Den här mannen har inte "förlorat" någonting. Tvärtom han lyckades ju nästan helt i sitt uppsåt och har uppnått nästan allt han hade föresatt sig att göra - elda upp tre små barn för att hämnas på sitt ex.

Han nådde inte helt fram, ett barn överlevde ju, och det är väl det enda som grämer detta kräk i efterhand. Han lyckades inte ta ifrån sitt ex alla.

Vi kan bara beklaga att livstid är det strängaste straff som kan komma ifråga. Kräket förtjänar så mycket mer, så mycket mer.

2 kommentarer:

 1. Ibland vill man återinföra det gamla tankesättet "öga för öga, tand för tand." Egentligen hatar jag det tankesättet men när något utförs med ett så beräknande, kallt handlingssätt då vet i tusan.

  Man kanske skulle sätta honom högt upp i ett träd, ta bort stegen och sedan tända på trädet. Blir så trött på såna människor. Tänker på ett annat hjärtlöst odjur i USA. En 20-årih kvinna som tänkte leja en torped för att döda en hel familj, inklusive en pojke på 8 år. Vad hon inte visste var att den hon ringde var en polis "undercover". Knäppa jävla människor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland väcks verkligen det där primitiva inom en. Det är tur att vi är ett civiliserat land med statlig rättskipning så det primitiva inte får ta överhanden många gånger.

   Vilken tur att det kom till polisens kännedom (tjejen du berättar om). Hur vriden måste hon inte vara som ens låter en sådan ide snudda vid sig. Finns så jäkla mycket sjuka och grymma människor så man kan bli rädd bara av tanken.

   Radera