tisdag 14 juli 2015

Mordet på svenskan i Spanien

Den mordmisstänkte svenska medborgaren sitter nu fängslad i byn Pineda de Mar,i väntan på att utredningen skall ha sin gång.
Han har avböjt hjälp från Sverige, och givetvis har han inga planer på att bli dömd i Sverige så klart.
I Spanien riskerar han i normalfallet mellan 10-15 års fängelse för mord. Är det ett synnerligen bestialiskt mord så kan upp till 25 år utdömas -- inte som här, livstid, med andra ord.
Klart han inte vill hit - med god skötsamhet och tidigarelagd frigivning i Spanien så klarar han sig ju sannolikt med något år bakom lås och bom.
Värt att notera är att "svensken" talar spanska, enligt uppgift, och behöver ingen spansk-svensk tolkhjälp. Om ryktena på nätet talar sanning så handlar det om en man med spansktalande bakgrund, som redan tidigare visat prov på hett humör och skrämt folk med sin aggressivitet. Om det ligger någon sanning i det lär väl visa sig.

Anklaga honom god planering kan man i alla fall inte göra. Troligen har han enligt tidningarna dödat och styckat kvinnan på hotellet:För att sedan packa ner delarna i en resväska och frakta den några hundra meter från hotellet. I en skogsdunge mitt emot en förskola skall han sedan ha dumpat väskan, hällt brandfarlig vätska på den och försökt bränna upp kroppen.
Grannar i området reagerade på brandlukten och tillkallade polis, och på så sätt upptäcktes kroppen.

Här hittades kroppen strax intill ett trafikerat stråk:
Kvinnan skall enligt uppgift ha tre barn som inte var med på "semestern" utan finns hos släktingar i Sverige.

Spansk polis har nu begärt hjälp av svensk polis för den slutgiltiga identifiering, däremot kommer svensk polis inte delta på plats.
På onsdag ställs mannen inför spansk rätt. Förhoppningsvis blir det inte lyckta dörrar då, utan vi får höra hur mannen ställer sig till anklagelserna och kanske också mer om vad som faktiskt hänt.

Man ju liksom inte låta bli att fundera på om han är helt bakom flötet eller om det handlade om droger - givet hans absolut idiotiska försök att röja undan kroppen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar