tisdag 12 november 2013

Inlåst på rättspsyk – sålde 17-årig flicka

En 47-årig dömd sexbrottsling fortsatte att begå nya brott inifrån rättspsyk på Löwenströmska sjukhuset.

Han sålde en 17-årig flicka till en rad sexköpare och åtalas nu för koppleri.


[...]

47-åringen har vårdats inom rättspsykiatrin sedan 2004. Han dömdes då för att lockat en 13-årig flicka till ett hotellrum och där försökt våldta henne.

Han hade också utsatt en annan 13-årig flicka för sexuella övergrepp och dömdes även för övergrepp i rättssak och grovt barnpornografibrott.

[...]

I juni ansökte chefsöverläkaren hos förvaltningsrätten om att få ge mannen frigång. Men domstolen avslog på grund av att 47-åringen inte följt reglerna för hur mobiltelefoner får användas.

Kort efteråt ska mannen ha börjat sälja den 17-åriga flickan till sexköpare via internet – som han kom åt bland annat genom mobiltelefon.
Enligt åtalet har det rört sig om ett 20-tal tillfällen som flickan haft sexuella förbindelser mot ersättning.

[...]

Han åtalas även för olaga hot gentemot flickans föräldrar. Han skickade sms med innebörden att de skulle dödas eller skadas. Även dessa sms skickades inifrån Löwenströmska.
Dessutom har han ofredat flickan i flera sms-meddelande där han sagt att han skulle sprida "sexuellt kränkande material" om henne om hon inte fortsatte att sälja sex.

Mannen åtalas också för utnyttjande av barn för sexuell posering. Han hade enligt åtalet förmått en annan tonårsflicka att visa sig naken eller i underkläder framför en webb-kamera och även onanerat inför honom.
När polisen gjorde husrannsakan och undersökte hans it-utrustning på Löwenströmska hittades en mängd barnporr, varför han också åtalas för det.

[...]

Kaj Forslund, verksamhetschef för rättspsykiatrin i Stockholms län, hävdar att sjukhuset har följt lagen.
– Vi har misslyckats eftersom han har fortsatt att begå brott, säger han till mitti.se. Men vi använder lagen som den är skriven och det krävs en hel del för att få omhänderta en mobiltelefon.
(Aftonbladet)
Själva skandalen ligger knappast i att en dömd knäppgök begår nya brott när tillfälle ges.

Skandalen - det absurda - är att människor som begått brott, dömts och betraktas som så sjuka/farliga att de inte skall vistas i samhället har tillgång till både mobil och internet.


Det är dags för en lagändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar