lördag 9 november 2013

Man i koja rör upp känslor


”Mannen är känd för oss och inte farlig”

Sedan i somras har en man bott i en koja nära elljuspåret i Stocksätterskogen i Hallsberg. Boende i området är upprörda. Enligt uppgift ska dock mannen ha blivit avvisad av polis i veckan.
 I den här kojan i Stocksätterskogen
 har en man bott sedan i somras. 
Polisen ska ha avvisat honom i dagarna.


Exakt hur länge mannen har bott i kojan är oklart. Så sent som i tisdags sågs han gå på elljusspåret och sedan vika av till boplatsen.
– Vi har ringt till polisen flera gånger. Men svaren vi fått är att det inte är någon fara, säger Lars Fagerlund, boende i området.
[...]

Saknar information
Han tycker att det är förfärligt att det inte har gått att få rätt information.
– Flera ensamma tjejer går och springer i spåret. Det är ju jäkligt olustigt om det bor en sån här man mitt i skogen.
Helena Fredriksson är utredningschef vid Sydnärkepolisen. Hon är inte insatt i ärendet, och har inga uppgifter om att någon skulle bo i kojan.
– Men mannen i fråga är känd för oss, och han är inte farlig, säger hon.
[...]
(NA)

Det borde givetvis röra upp känslor att en man tvingas bo i en koja i skogen. 
Vi som i Sverige borde ha en grundtrygghet för alla människor borde inte ha uteliggare, vare sig i skogen eller i stan. Alla borde ha tak över huvudet, en plats att sova på och mat för dagen.

Men det är inte därför människor protesterar, de protesterar för att en fattig jäkel har mage att lägga ut sin sovsäck nära andra människor. De protesterar för att han "stör" dem i deras ordnade liv. De ger uttryck för en intolerans som väcker spykänslor.

Mannen är inte farlig. Vad spelar det för roll om kvinnor passerar hans boplats när de motionerar?
Borde det inte vara precis tvärtom, att en närvaron av en människa minskar risken för överfall på den sträckan. Att ett vittne och en potentiell hjälp för de som rör sig i skogen får andra med skumma avsikter att välja en annan plats för en eventuell attack?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar