söndag 10 november 2013

Vägrade McDonalds - kan förlora vårdnadenEn pappa i New York är indragen i en infekterad vårdnadstvist och riskerar att förlora vårdnaden av sin 4-årige son.
Anledningen: han ville inte ta grabben till McDonald's.
– Man skulle kunna tro att det handlar om sexuellt ofredande, säger pappan David Schorr till New York Post.

[...]

I tisdags förra veckan hade pappa David Schorr planerat att ta grabben till restaurangen The Corner Café dit han brukar gå och äta. Men pojken fick ett utbrott och krävde att de i stället skulle käka på McDonald's.

Pappan, som uppenbarligen inte ville gå dit, gav sin son ett ultimatum; vi äter middag var som helst förutom på McDonald's - eller så äter vi ingen middag alls.

– Barnet, envis som en åsna, valde alternativet "ingen middag alls", säger pappan enligt den stämningsansökan som NY Post tagit del av.
[...]

Psykiatern som endast talat med mamman och sonen hävdar i sitt utlåtande att David Schorr är "helt oförmögen att ta hand om sin son". David Schorr, som själv är advokat, har i sin tur anmält psykiatern för förtal.

Vårdnadstvisten återupptas i december. Då ska rätten avgöra om man kan vara lämplig som förälder trots att man inte tar barnet till en snabbmatsrestaurang.

(Expressen)


Hur absurt kan det bli?
Det borde väl vara tvärtom, att det ses som positivt att man väljer bort snabbmaten för riktig mat, och att det är positivt att den vuxne agerar förälder och inte låter en fyraåring diktera villkoren.


5 kommentarer:

 1. Ajdå! Min dotter vägrade gå till tandläkaren i förra veckan. Till slut var jag tvungen att köra en ful. Vi skulle gå på hennes favoritfilm på kvällen så jag sa att om hon inte går till tandläkaren så tar jag inte henne på filmen. Hon gick till tandläkaren.

  Hur ska jag göra nu? Jag kanske måste ringa och bönfalla mitt ex att hon inte tar dottern ifrån mig till ensam vårdnad? Nej vad dum jag är. Mitt ex är som de flesta kvinnor och män utrustade med en hjärna så jag har inget att frukta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta föräldrar har nog - tack och lov - så pass mycket sunt förnuft att de inser att det är en förälders uppgift att styra upp barnens vilja ibland.

   Personligen tycker jag att den man kan ifrågasätta i Mc Donalds historien är mamman. Helt absurt att ha inställningen att en fyraåring skall vara den som styr...

   Radera
 2. Hej Micro! Ursäkta om jag kommer in med en sak som inte har med ämnet att göra. Tänkte bara du skulle få veta vad du lämnat. Jag heter Lars och har skrivit på den bloggen du lämnade. Ärligt talat varken jag vet eller bryr mig om vem av er som hade rätt men det som händer nu är verkligen dårarnas paradis :-)

  Jag blev så trött på allt tjat på bloggen så jag gick i försvar för de som fick skit där. Inte för dem egentligen utan för att allt tjat skulle försvinna. Gå in och kolla nu vad som hänt får du se. Efter det där blev jag nästa slagpåse :-) För min del skiter jag fullständigt i det tycker bara det är kul att se galningar in action.

  Nu ska du veta att de "håller ögonen" på mig :-) Dessutom har jag blivit kallad något jag aldrig har blivit kallad i hela mitt liv. Visst jag har blivit kallad mycket men aldrig papparättssnubbe :-) Jag har slutat svara dem så de börjar väl tugga fradga snart :-)

  Tycker dock fortfarande att det var synd att det skar sig mellan dig och bloggägaren för jag tycker att det har varit kul att prata med er båda. Jag blir kvar på den bloggen men kanske tittar in här ibland om det är ok.

  Jag måste ju gå tillbaka och kolla om de fortfarande "håller ögonen" på mig.

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har de satt tänderna i dig så lär de tugga en stund - om du inte gör ordentlig avbön förstås..

   Jag läste ditt inlägg och förstod din tanke, personligen tycker jag det tyder på sunt förnuft att hålla sig utanför tjafset och välja att inte ta ställning - och självklart är du välkommen hit.

   Radera
 3. Grejen är den att jag bara tycker det är roligt :-) Det är svårt att förstå att vuxna människor kan sänka sig så lågt som många gör där. Mobbing bland barn kan ursäktas men aldrig bland vuxna.

  Det roliga är att jag har ingen aning om vad eller vilka de pratar om. Troligen några andra stackare de satt klorna i tidigare. De är så rädda för möjligheten att män och kvinnor kan vara överens eller försvara varandra att så fort de hör något sådant så anklagar de dem för att tillhöra papparättsrörelsen. Inte ens om de hade gett mig en miljon hade jag velat vara med vare sig dem eller extremfeminister.

  Nej då Micro jag har bara roligt. Kul att se hur lågt människor kan sjunka på samma gång som tragiskt. Jag gillar att skriva med Monica och de normala människorna där. Såg definitivt dig som en av dem där men sedan hände något och jag vet inte vad för jag orkade inte ens läsa det.

  Tack du jag tittar gärna in här emellanåt och jag är lätt att prata med ska du veta. Jag tar inte ställning 100% för något och sedan håller fast vid det i allt även när jag vet att det är fel som alltför många idag tyvärr.

  Ha det gott

  Lars

  SvaraRadera