måndag 23 september 2013

25-årig kvinna inlåst och våldtagen - ex. maken efterlyst..De rakade av henne håret, misshandlade henne och våldtog henne.I sexton dygn satt den 25-åriga kvinnan inlåst innan hon lyckades fly i lördags kväll.– En polisbil blev stoppad under lördagskvällen av en kvinna som var upprörd och lämnade den här berättelsen, säger kommissarie Stephan Söderholm.

[...]
Baserat på kvinnans berättelse genomförde polisen flera husransakningar under helgen. Det ledde till att de tre personerna greps och anhölls. Ytterligare en person, kvinnans före detta man, söks nu av polisen misstänkt för inblandning i kidnappningen.

Enligt polisen har kvinnan barn med den nu efterlyste mannen. Kvinnan har tidigare fört barnet utomlands och hade precis kommit tillbaka till Sverige när det här hände.

– Barnet är kvar utomlands, säger Stephan Söderholm.
Om detta är ett steg i en vårdnadstvist så kan man ju bara konstatera att det verkar som om kvinnan har haft goda skäl till att föra barnet utomlands utom räckhåll för exet..

Förhoppningsvis åker de inblandade dit rejält för de brott de utsatt kvinnan för, livstid vore helt i linje med brottet art.

Det finns ju helt klart utrymme för det i brottsbalken:

4 kap. Om brott mot frihet och frid


1 § Den som bemäktigar sig och för bort eller spärrar in ett barn eller någon annan med uppsåt att skada honom eller henne till liv eller hälsa eller att tvinga honom eller henne till tjänst eller att öva utpressning, döms för människorov till fängelse på viss tid, lägst fyra och högst arton år, eller på livstid.
   Är brottet mindre grovt, döms till fängelse i högst sex år. Lag (2009:396).

Döms livstid ut så är ju också vårdnadstvisten per automatik i princip avgjord och kvinna (och barnet) slipper oroa sig för att bli utsatta för galenskap igen .. Låt oss hålla tummarna för att lagen slår ner hårt på förövarna i detta fall...

2 kommentarer:

 1. Det verkar inte finnas någon gräns på vissa mäns grymhet. De kan ta sig till vad som helst och ofta räcker det med att de har känslan av att ha blivit "kränkta" eller "förnedrade" av en kvinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet ingår ju både kvinnor och män. Det är skrämmande att somliga tror sig äga andra och inte kan acceptera när ett förhållande upphör - och ännu mer skrämmande att det finns människor som ställer upp och ansluter sig till dessa dårar och hjälper dem rent praktiskt med sina idiotier.
   Ordentliga straff för hela högen är vad jag tycker man kan hoppas på - så att kvinnan och barnet får lugn och ro i framtiden.

   Radera