fredag 20 september 2013

Polisen gör helt rätt - alla anmälningar skall inte utredas...


Utsatt för 15 brott – alla nedlagda


Lennart Gillström fick bilen vandaliserad med fogskum.

Trots att han har avgörande bevis för vem som ligger bakom lägger polisen ner ärendet.

– Jag tycker att det är förfärligt, säger han.
Egenföretagaren Lennart Gillström, 61, har drabbats av stölder, skadegörelse och våldsbrott ett femtontal gånger i livet – aldrig har polisen kunnat klara upp dem. Trots att han i flera fall haft uppslag om vem som ligger bakom.

När han i början på september fick bilen vandaliserad med fogskum och utredningen lades ner fick han nog.

– Jag tycker att det är en märklig och oerhört tandlös signal man skickar till de här ungdomarna som håller på, säger han
[...]
Med hjälp av sina kontakter i grannskapet fick Lennart fram ett namn på en misstänkt gärningsman – en elev på en intilliggande skola(Aftonbladet)
Nej, Lennart det är inte skäligt att anse att polisen skall lägga resurser för att du blivit tvungen att tvätta din bil en gång extra.

Att du ryktesvägen fått höra att en person kanske är skyldig bör på intet sätt vara skäl nog att väcka en utredning om brott och officiellt rikta misstankar mot den människan. Det bör krävas mer än så innan man stökar i folks liv - i synnerhet när det gäller pojkstreck snarare än brott.

Polisen har begränsade resurser och det finns goda skäl för att de faktiskt sorterar i ärendena som kommer in och väljer att rikta sina resurser mot riktiga brott.

Om du nu verkligen VET vem som sprutat fogskum på din bil så kontakta den ungdomens föräldrar och ta ett snack med dem. Det är så man normalt gör i ett fungerande samhälle. Man springer inte till polisen för busstreck, äppelpallning, att någon lipar åt dig, inte ens för att ungdomar är oförskämda..

Jag är nästan helt säker på att också du någon gång hittat på busstreck under din uppväxt. Busstreck som du säkert försvarar som "oskyldiga" idag och inte polisanmäldes för eftersom du växte upp i en tid där man kunde skilja på bus och brott.

Nedlagd anmälan om våldsbrott nämns i artikeln. Den hade kanske varit intressant beroende på omständigheterna kring den. Att polisen trots anmälan, skador och vittnen alltför ofta lägger ner just misshandelsanmälningar, DET är något värt att uppmärksamma och ifrågasätta.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar