torsdag 19 september 2013

Sex med småtjejer svider ibland...

14-årig flicka hade med sig handbojor till sexträff med 25-åring - hovrätten fäller för barnvåldtäkt

"Två män, 28 och 25 år gamla, hade sex med en 14-årig flicka och åtalades vid Södertörns tingsrätt för våldtäkt mot barn. Även en 19-årig man som hade haft samlag med flickan åtalades - fast för sexuellt utnyttjande av barn.

Tingsrätten konstaterade att alla tre hade känt till - eller i vart fall hade haft skälig anledning att anta - att flickan var under 15 år.

Tingsrätten ansåg att de sexuella handlingarna med 28-åringen hade varit avancerade. Det hade bland annat handlat om analsex och mannen måste enligt domstolen ha förstått att flickan inte var mogen att ta ställning till sådana handlingar. Han dömdes därför för våldtäkt mot barn till två års fängelse.

25-åringen och 19-åringen dömdes däremot "bara" för sexuellt utnyttjande av barn. 25-åringen fick tio månaders fängelse. 19-åringen dömdes till skyddstillsyn.

De tre männen dömdes också att betala skadestånd med sammanlagt 125 000 kronor.

När det gällde domarna mot 28-åringen och 25-åringen så överklagades dessa till Svea hovrätt som nu fastställer domen mot 28-åringen för våldtäkt mot barn.

När det gäller 25-åringen - som alltså dömdes för sexuellt utnyttjande av barn i tingsrätten - så anser hovrätten att även hans brott ska rubriceras som våldtäkt mot barn och höjer straffet till två års fängelse."

Det lär väl svida rejält för den som fick skärpt straff om inte annat. Två års fängelse för att ha utnyttjat en fjortonåring flicka ... Dumhet betalar sig ibland.

Jag lyfter på hatten för Hovrättens beslut och önskar man i framtiden får se lite fler markeringar av samma slag.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar