onsdag 18 september 2013

Mördaren blev styckad och sänkt i havet..Den kropp som hittades styckad och nedsänkt i havet utanför Strömstad nära norska gränsen är nu identifierad.

Mannen har tidigare dömts för mordet på sin hustru.

– Vi kan bekräfta att så är fallet, ja, säger Thord Haraldsson på länskriminalpolisen i Trollhättan.

Kroppen tillhör en man från Göteborgsområdet som för några år sedan dömts för mord på sin fru.

Kvinnan ville skiljas, då sköt ihjäl henne på en p-plats i centrala Göteborg sommaren 2006.

Hon satt i sin bil när mannen drog fram ett jaktgevär och sköt henne två gånger.
Avtjänade fängelsestraff

2007 dömdes mannen till tio års fängelse för mordet för hustrun. I våras släpptes han och anmäldes försvunnen i juni i år.

(Aftonbladet)


Mannen sköt ihjäl sin hustru med ett hagelgevär - nu har han själv hittats styckmördad.

Mannen dömdes till tio års fängelse för mord på sin hustru år 2007. År 2006 ska han ha skjutit henne på nära håll, genom att avlossa två skott med ett gevär, detta efter att hon ville lämna honom efter ett 30-årigt äktenskap. Han släpptes redan i våras efter att ha avtjänat sitt fängelsestraff. Med ingen har sett honom sedan i juni.

(Expressen)


Hustrun drogs ur bil och mördades

Hustrun ville skiljas - då sköt mannen ihjäl henne med ett jaktgevär.Den 58-årige företagaren från Landvetter ställdes idag inför rätt för dödsskjutningen i Johanneberg i somras.


Den 3 juli blev kvinnan förföljd av sin man. Vid en parkeringsplats på Richtersgatan hann han i kapp henne. Den misstänkte sprang fram till kvinnans bil och sköt in genom den uppdragna vindrutan. 56-åringen träffades i överarmen. Då drog mannen ut henne och avlossade ytterligare ett skott, som gick rakt genom bröstkorgen.


[...]


Den 58-årige företagaren förnekar mord. Han erkänner dock vållande till annan död och att ha skjutit med skarpladdat vapen inom tätbebyggt område.


[...]
Paret har två vuxna barn, som nu står som målsägande.
Min teori är att detta inte alls rör sig om mord utan brott mot griftefriden. Mannen har helt enkelt tagit sitt eget liv och sedan hittats av någon anhörig eller vän. Denna anhöriga/vän till mannen har tänkt att  mannens tidigare egoism, hänsynslöhet och självgodhet redan kostat parets barn så mycket sorg och vånda att den anhörige/vännen velat bespara dem mer sådant.
Därför har han styckat och undanröjt kroppen för att skona parets barn och deras familjer från att drabbas ytterligare av mannens egoistiska beslut.

En tanke kan i och för sig vara att det är en nära anhörig till kvinnan som av misstag valt att vålla mannens död och därefter undanröjt kroppen En anhöriga som fått nog av mannens egoism och ett samhälle som inte anser kvinnoliv så mycket värda och därför utfört lite sanering.

Vad säger man .. vem bryr sig. Känns lite som episk rättvisa någonstans samtidigt som man undrar om en eventuell gärningsman kommer att klara sig undan med tio år om denne åker fast...........

2 kommentarer:

  1. Jag förstår inte varför polisen slösar med mina skattepengar för att utreda en mördares död? Vem bryr sig?

    SvaraRadera
  2. Intressant teori, Micro. Verkligen intressant.
    Instämmer med NBT ovan.

    SvaraRadera