söndag 15 september 2013

Det är skillnad ..

Dogge är kritisk till att ena laget i körslaget kunde föra en kampanj om kärlek genom att låta två kvinnor kyssas i sändning, samtidigt som hans eget lag inte fick föra fram en kampanj gällande en pågående vårdnadstvist:"Efter förra veckans Pridekupp satte TV4 ner foten: ”Politisera inte underhållnings-tv”.

I går svarade Rickard ­Söderbergs kör med en ­homokyss.

- Vi ville lyfta frågan om en typ av kärlek som ­utsätts för mycket hat, ­säger han.
[...]
Enligt en källa i produktionen har Söderbergs ställningstaganden lett till upprörda känslor i Dogge Dogge­litos kör. Botkyrkakören hade själv planerat att lyfta upp kampanjen ”Låt Lisa få komma hem” - om en liten flicka som placerats i jourhem - i sitt scennummer men fått nej. Körledaren och flera av medlemmarna ska ha reagerat starkt och känt att TV4 varit orättvisa."


Fallet Lisa är säkert behjärtansvärt på många sätt, men nog måste väl ändå Dogge och hans lag förstå att det är en väsentlig skillnad på att gå in och kampanja i en vårdnadstvist och att lyfta något så allmänmänskligt som människors rätt att vara och älska?

Att ens komma på tanken att neka två samkönade att pussas/kyssas i TV borde ifrågasättas hårt. Ömhetsbetygelser mellan två människor är vackert och kan inte vara fel. 
Att däremot puscha för ställningstaganden i en vårdnadstvist och använda TV som en bas för partsinlagor kan aldrig vara rätt.

Det är skillnad helt enkelt, det måste väl ändå Dogge också inse....

2 kommentarer:

 1. Att låta människor i underhållningsprogram medelst underhållning påverka i pågående tvister eller brottmål går ju förstås inte.

  Var skulle vi hamna då?

  Det blir alltid extra problematiskt när det handlar om personliga förhållanden. Inte ens media kan ju ta upp dessa ämnen på ett genomträngande sätt utan att hänga ut människor totalt.

  Det är ett problem eftersom mycket inte kan granskas men vad göra?

  kOrvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett problem eftersom media bör granska makten och dess myndighetsutövning, samtidigt som det när det gäller enskilda fall inte låter sig göras utan blottlägga individerna och deras förhållanden på ett sätt som kan bli oetiskt.

   Radera