fredag 27 september 2013

Rummet var mörkt, sex killar frias från gruppvåldtäkt på en 15-årig flicka...


Pojkar var dömda för våldtäkt – nu frias deDe skulle ha turats om att våldta en 15-årig flicka i ett låst rum – och dömdes till ungdomsvård.
[...]

Enligt tingsrätten turades de sex tonårspojkarna om att förgripa sig på den unga flickan.
Alla frias helt

Kort efter händelsen greps åtta pojkar och sex av dem åtalades.

Fyra av dem sa i rätten att de haft samlag med flickan, men samtliga förnekade brott.

I juni dömde Solna tingsrätt alla sex, som var mellan 15 och 16 år gamla när brottet begicks, till ungdomsvård. Fem av dem för grov våldtäkt och en av dem för försök till grov våldtäkt. Flera av pojkarna skulle också utföra ungdomstjänst, meddelade tingsrätten.

[...]

Tingsrätten bedömde flickans berättelse som helt trovärdig samtidigt som man ansåg pojkarna mindre trovärdiga eftersom deras berättelser ändrades. Inledningsvis nekade flera av pojkarna till att ens ha varit på festen i lägenheten under den kväll våldtäkterna ska ha ägt rum.

Svea hovrätt gör däremot en annan bedömning och menar att det är förståeligt att pojkarna till en början ljög eftersom de var rädda att bli anklagade för något efter att en av pojkarna gripits.

Man tycker visserligen, liksom tingsrätten, att flickans berättelse är trovärdig men menar att det finns faktorer som måste tas i beaktande. Bland annat att händelserna ska ha skett i ett mörkt rum och att hennes möjlighet att göra "helt tillförlitliga iakttagelser" därför måste ha varit nedsatta, och att det måste ha varit svårt för flickan att ha en klar minnesbild från kvällen eftersom så många passerade in och ut i rummet.


Jag vill absolut inte uppmana människor till brott - jag tycker att man skall hålla sig inom lagens råmärken ... Dock tycker jag att om nu någon - helt utan tanke på att begå brott givetvis - känner för att tala allvar med pojkarna så bör det fetade i det sista stycket beaktas...

Är rummet mörkt och flera rör sig in och ut i rummet så är det sannolikt inget brott begånget att låsa in och "tala allvar" med folk .... Hovrätten har ju inte den uppfattningen i alla fall, så vitt jag kan förstå... och även om det skulle kunna betraktas som brottsligt på något sätt så innebär ju mörkret, den låsta dörren och att folk turas om att "tala" både att den som det "pratas" med inte kan få en klar bild av vad som skett .. och kanske till och med gillar det lite...

Edit .. 2013-09-27 kl.. 19.08

Här är en människa  - på Flashback - som är sund i detta ärende .. det finns vettiga röster där också ibland, fast det är mer sällsynt än vanligt....
https://www.flashback.org/sp45430169

Han ger uttryck för det som jag försökt lära mina barn ... man har ansvar för sina handlingar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar