lördag 14 september 2013

Vem i hela världen kan man lita på...

Polis skickade sex-sms – får behålla jobbet  

Sms:en från polisutredaren till en socialt utsatt 17-årig flicka som var hans klient handlade om huruvida de skulle bli knullkompisar.

Polismannen som är i 30-årsåldern sa i ett samtal med arbetsgivaren att sådana relationer borde vara okej i hans privatliv.

Han fick behålla jobbet.


[...]

Enligt polisutredaren var sms:en ett sätt att utröna hur flickan kände för honom så att han visste hur han skulle agera i tjänsten. Men medger att han efter en stund blev nyfiken och smickrad och hakade på sexsnacket.
Efteråt kom han på att det var olämpligt och pratade med flickan. Hon polisanmälde honom.

Hakade på sexsnacket??? Återigen en ung flicka som bär ansvar för att en vuxen man - som dessutom har henne som klient i tjänsten - inte klarar av gränsdragningar...

Är det vad vi kan förvänta oss av polisen om vi vänder oss dit? Att de på fritiden inte alls behöver ha moral, kodex eller ens eget ansvar?

Dessutom -- han vill utröna hur hon känner så att han vet hur han skall agera i tjänsten !?!?!?!?!?

Så om hon inte anmält honom - (av någon illvilja då förstås, det är ju hon som lurat in honom i "sexprat" om man skall tro honom, hur det nu går ihop med resten av förklaringen ), utan istället varit intresserad - vad hade det inneburit för hans agerande i tjänsten???

Hur objektiv hade han varit om det slutat med sex istället för anmälan? (Varför anmälde hon - det var ju hon som lurade honom) ..
Hur objektiv är han i sin roll som polis när han blir anmäld för sina snuskiga mail istället för att få sex?

Är det en sådan här polis vi vill ha? Oavsett om man är brottsoffer eller misstänkt så är ju inte den här polisen någon man vill möta.


2 kommentarer:

 1. Hej!

  Kristina heter jag och skrev en sak till dig på en annan blogg. Jag gick lite för hårt åt dig och ville be om ursäkt för det och också svara på din fråga du ställde till mig. Jag försökte göra det men den bloggägaren lade aldrig in det.

  Min fråga är därför om du tycker det är ok att jag svarar dig här på din blogg istället. Om inte så säg bara till. I så fall lämnar jag bara. Skulle vara kul om jag fick svara. Vi har en föreställning som sagt och jag berättar gärna vad den handlar om.

  Upp till dig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gärna svara för min del. Jag undrade faktiskt varför ditt svar uteblev - om du bara vara ord utan substans.
   Jag ställde min fråga i uppriktigt intresse och är intresserad av svaret.

   Du behöver inte be om ursäkt till mig - Jag respekterar att vi kanske tänker olika och att det ibland framförs med spets.
   Jag var jag ju själv lite spetsig mot dig när jag tyckte du inte förstod intentionen i det jag skrev.

   Att vara tuff i diskussioner känns okej för mig - så länge man håller sig inom lagens råmärke och inte hänger ut folk.

   Radera