onsdag 16 oktober 2013

7-åring nära våldtas – räddades av mormor


Mannen låste in sig själv tillsammans med flickan i en redskapsbod för att våldta henne.Men lyckligtvis kom flickans mormor till undsättning och bankade på dörren tills mannen öppnade.[...]


Den 67-årige mannen hade befunnit sig tillsammans med en 7-årig och en 10-årig flicka i ett angränsande hus. [...]

Mannen ska ha haft båda flickorna i knäet, kysst dem och försökt föra in sin hand i flickornas underbyxor. Han ska också ha tagit tag i den 7-åriga flickans hand och fört den mot sitt skrev.
67-åringen ledde sedan ut den 7-åriga flickan i redskapsboden. Där ska han ha låst dörren och tagit tag i flickans hår. Därefter tog han av sig byxorna och började onanera inför ögonen på flickan.
Bankade och skrek
Men flickans mormor anade oråd och följde efter. Hon bankade upprepade gånger på dörren till boden och ska även beordrat 67-åringen att komma ut. Lyckligtvis gjorde mannen som mormodern sa och öppnade.
[...]
Förutom kränkningar och övergrepp mot de två flickorna är 67-åringen också åtalad för innehav och spridning av barnpornografi.
[...]
Döms mannen kan ha räkna med skadeståndsanspråk från sina offer.

(Expressen)

De här flickorna hade trots allt tur i oturen. Mormor reagerar över att något är galet, mormor ingriper aktivt och avbryter det pågående övergreppet, mormor kan oavsett vad rätten kommer fram till bekräfta barnen och deras upplevelse och berättelse äger sin riktighet.

Oturen, det för jäkliga, är ju dock ändå att en sådan människa som mannen kunde komma i närheten av barnen, fick möjlighet att begå övergrepp, vistades fritt i samhället i en miljö där barn rör sig.
Dessa flickor är knappast hans första offer, sannolikt finns det många som redan tidigare varit utsatta men inte haft en vaken mormor som ingripit.
Statistiskt kan sådana as som den här mannen ha flera hundra offer bakom sig innan han åker fast. Det som avgör hur många offer som finns i en 67-årig pedofils offerlista är vanligen vilken tillgång han haft till barn - inget annat.

Förbehållet som ges i formuleringen i artikelns sista mening är dessutom en verklighet när sådana här kräk åker fast. Trots att mormodern avbröt övergreppet, trots att flickorna kan styrka varandras versioner så finns det ingen som helst garanti för att mannen fälls i rättegångslotteriet för de brott han utsatt flickorna för.
Det handlar om vilken domare och vilka nämndemän som väljer att tolka lagen och händelsen.
Han kan ju för all del bara ha velat vara vänlig mot flickorna och sedan råkat tappa byxorna i boden och inte alls haft några sexuella motiv .. Vad män säger sig vilja och tänka är ju av betydelse för om ett barn eller en kvinnas sexuella integritet faktiskt är kränkt, om ett övergrepp faktiskt skett .. inte offrets upplevelse, utan mannens påstådda tanke och tolkning är det som alltför ofta får avgöra utslaget i våra domstolar ...1 kommentar:

  1. "Han kan ju för all del bara ha velat vara vänlig mot flickorna och sedan råkat tappa byxorna i boden och inte alls haft några sexuella motiv .. Vad män säger sig vilja och tänka är ju av betydelse för om ett barn eller en kvinnas sexuella integritet faktiskt är kränkt, om ett övergrepp faktiskt skett .. inte offrets upplevelse, utan mannens påstådda tanke och tolkning är det som alltför ofta får avgöra utslaget i våra domstolar ..."

    Exakt! Förtroendet för rättsväsendet är nere på noll nu när vi vet att våldtäktsoffer är helt rättslösa i Sverige.
    mvh

    SvaraRadera