tisdag 15 oktober 2013

Polis åtalas för misshandel efter ett tiotal batongslag mot misstänkt


En polis i Stockholm som fångats på film när hon slår en man med flera batongslag åtalas nu för misshandel alternativt tjänstefel. Det rapporterar Dagens Nyheter.

[...]
Enligt åtalet ska polisen ha låtit sin tjänstehund gå till angrepp och bita mannen samtidigt som hon själv slår honom med ett tiotal batongslag på hans armar, ben, rygg och mage.
[...]
– Det är en polisman som har agerat på ett sådant sätt så att jag bedömer att det kan vara misshandel eller ett oaktsamt tjänstefel, säger åklagaren Mats Åhlund till tidningen.

(Dagens Juridik)


Se filmen här:
POLISINGRIPANDET I STOCKHOLM MED BATONG OCH HUND

Nej, det är inte okej att avreagera sig på människor - inte ens om man är polis och tycker att den som är föremål  för ett ingripande inte besvarar frågor på det sätt man vill.

I det här fallet är det polisen som är aggressor och släpper sin hund på en man samt följer upp med otaliga batongslag trots att mannen är i huvudsak lugn och inte attackerar polisen på något sätt.

Klarar man inte att lösa den här situationen verbalt utan blir provocerad och tar till våld så hör man nog inte hemma inom polisen faktiskt.

Det vore dessutom önskvärt att polisen i fråga själv fick prova hur enkelt det är att lägga sig samtidigt som hon attackeras både av hund och batongslag ...

Bra att åtal väcks anser jag.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar