söndag 27 oktober 2013

Mamma slog barnen sju dagar i veckanEn enda dag om året slapp pojkarna få stryk – när de fyllde år.Den fruktansvärda historien berättar tre bröder i Västmanland, nio, tio och 14 år gamla, om sin mamma som nu åtalats för grov fridskränkning.


I förhör har pojkarna berättat att modern piskat dem med sladdar på ryggen, slagit dem med kvastar och flera gånger knivskurit dem, skriver vlt.se. Till slut anmälde de henne hos polisen.

Kvinnan har suttit häktad sedan början av september och hon blev i oktober av med vårdnaden av samtliga sina barn.

[...]

En av pojkarna ska ha berättat för polisen att mamman själv blivit slagen när hon var liten och att det var därför hon slog dem.
– Men så kan man ju inte ha det, ska han ha sagt i förhör.
(Aftonbladet)


Pojkarna fick stryk sju dagar i veckan

Pojkarna ska ha blivit slagna varje dag året om – utom när de fyllde år. Till slut gick de till polisen och anmälde mamman för misshandel.


[...]

Mamman har nu åtalats för grov fridskränkning.
De tre bröderna, 9, 10 och 14, har i flera förhör berättat hur deras mamma slagit dem. Hon ska ha använt sladdar för att piska dem på ryggen, slagit dem med kvastar och flera gånger påstås hon ha knivskurit barnen.
– Hon har haft en kniv i klänningen och tagit fram och stuckit oss om vi inte har gjort som hon har sagt.

Enligt pojkarna är det de som har fått sköta hemmet och småsyskonen, medan hon legat i sängen eller tittat på tv

[...]

Några av barnen säger att mamman inte alls misshandlat bröderna – tvärtom är hon den bästa mamman man kan ha, säger en syster som flyttat hemifrån.

Mamman själv menar att pojkarna hittat på eftersom de inte fått göra som de ville. Barnen är läkarundersökta och har skador som visar att de har ärrbildningar efter tecken på skrapande våld. En av pojkarna ska också ha brännmärken.
Det förklarar mamman med att pojken genom gått et ”hemmagjord” gulsotsbehandling.
(vlt.se)


Att det finns egotrippade idioter som inte skall ha barn är knappast något nytt. 
Det som däremot förvånar mig är att ingen annan som sett märken på dessa pojkar ingripit.
Brännmärken för att driva ut gulsot borde knappast ha varit osynliga, stickmärken efter kniv, piskmärken efter sladdar- kan man undgå att se dem om de förekommer frekevent . ... Var fanns dessa pojkars skyddsnät. Hur blind får skola och omgivning vara innan det borde bli straffbar blindhet?
Var finns/fanns den andre föräldern - pappan - när detta pågick?

Hur ser man till att detta inte får fortgå i framtiden med andra utsatta barn? Vilka rutiner och krav skall finnas för att omgivningen faktiskt tar det ansvar som åligger dem?
Vilket ansvar har omgivningen att skydda utsatta barn?

När föräldrarna är havererade missfoster så är ju omgivningen det enda barn har att lita till.....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar