tisdag 15 oktober 2013

Råder det nyhetstorka Expressen??


Fejkad katt på Åkessons bok


Jimmie Åkessons bok innehåller inte bara ett fejkat förord av Per Albin Hansson - utan även en fejkad katt på omslaget.

Expressen kan nu avslöja att kissen som Sverigedemokraternas partiledare tittar så ömt på i själva verket är inklippt i bilden i efterhand.


[...]

Expressen har låtit experterna på Expressens bildredaktion närgranska bilden och kan nu slå fast utan minsta tvekan att katten är photoshoppad in i bilden i efterhand.

[...]

Bildmontaget är faktiskt bara snäppet bättre än nattklubbsägaren Mille Markovics berömda "sexbild" på kungen och några nakna kvinnor, som Expressen avslöjade som en grov photoshop-förfalskning för snart två år sedan.

Avslöjandet innebär alltså att någon på Expressen upptäckt att någon inom SD klarar av hantera ett dataprogram ... hmm...

Det jag reagerar mest över i artikeln är nog att Expressen tar på sig hela äran när det gäller avslöjandet kring photoshoppandet med kungens bild - som hade nyhetsvärde eftersom den användes mot kungen som någon form av bevis för klandervärt beteende.
Originalbilden på Kungen som är inklippt i Mille Markovics bluffbild hittades i går av en anonym användare på internetforumet Flashback.

Äras den som äras bör -- och skapa inte rubriker om icke-nyheter om ni inte vill förlora ansiktet helt..

Själv har jag hela tiden utgått ifrån att det finns medlemmar inom SD som kan hantera en dator - jag har till med varit både övertygad om och förväntat mig det... 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar