söndag 20 oktober 2013

Låt bli skärbrännaren!Polisen går ut och varnar de inbrottstjuvar som stal ett kassaskåp vid ett inbrott i Åkersberga natten mot söndagen.

Kassaskåpet innehåller nämligen inga pengar. I stället finns där tio kilo svartkrut, skriver Lokaltidningen Mitt i.


Alla har väl hört det där uttrycket att "synden straffar sig själv" .. men detta är ju lite väl måste jag tycka.
Förhoppningsvis nås tjuvarna av varningen innan de sprängt sig själva och kanske andra i omgivningen i luften...

3 kommentarer:

 1. Jag minns ett annat fall för många år sedan som fick en att skruva lite extra på sig. Tyvärr har minnesbilden avtagit så var och när minns jag inte. Kanske någon som minns?

  Tänker på inbrottstjuven som bröt sig in i en villa och slant så illa på ägarens matta att han fick bestående men. Den som fick ta smällen var villaägaren som åtalades och fick betala ett stort skadestånd. Om jag minns rätt tog de upp detta i Efterlyst.

  Jag har aldrig riktigt begripit den domen. Vad hade tjuven där att göra överhuvudtaget? Varför var det ingen som tänkte på det i domen.

  Har du eller nån annan här möjligen ett minne av var och när detta var?

  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag minns inte den händelse du talar om. Jag vet däremot att jag hört något liknande, liksom jag också hört om fall där inbrottstjuven bitits av ägarens hund och tilldömds skadestånd för att det inte varit tillräckligt väl skyltat att huset vaktades av hund.
   Jag vet dock inte om det ligger någon sanning bakom dessa berättelser eller om det handlar om moderna skrönor som uppstått i samband med skärpning av olika ansvarsparagrafer.

   Radera
 2. Nej berättelsen om inbrottstjuven och mattan är nog sann. Har frågat vänner här nu och utan att jag sa något direkt kom deras kommentar "Ja det fallet var på Efterlyst." Tre olika personer oberoende av varandra så det är nog så att det var på Efterlyst.

  Linda

  SvaraRadera