söndag 15 december 2013

Federley (C) lyfter fram socialdemokratisk politik...

Reform fyller fem år – Federley firar med tårta
[...]
I dag smaskades det på tårta på Centerpartiets riksdagskansli. Det var riksdagsledamoten Fredrick Federley som ville uppmärksamma att det på söndag är fem år sedan alliansregeringen reformerade systemet kring arbetskraftsinvandring till Sverige. Det har ökat möjligheten för medborgare utanför EU att komma hit och jobba.


– Det har varit en oerhört lyckad reform som också är ganska radikal globalt sätt. Det är särskilt viktigt att fira nu när reformen utmanas allt mer av Socialdemokraterna och LO som gjort klart att de ska lägga all krut de kan på att begränsa arbetskraftsinvandringen, säger Federley.


Nyligen gjorde LO och S ett uppmärksammat utspel om hur de vill skapa ordning och reda på svensk arbetsmarknad. Man var hårda i sin kritik av regeringen och S-ledaren Stefan Löfven Löfven berättade att parterna på arbetsmarknaden ska ”få ha en uppfattning” om själva behovet av arbetskraftsinvandring.
[...]

(Aftonbladet)


Det kan bara uppfattas som mycket snällt att Federley uppmärksammar och lyfter fram att de faktiskt finns ETT parti som klarar att se och kräva åtgärder mot den sanslösa politik som förts på arbetsmarknaden.


LO och S kräver schysta villkor

Om Socialdemokraterna vinner valet 2014 kommer Lex Laval att rivas upp omgående.

Det lovade partiledaren Stefan Löfven på en pressträff om justare villkor på svensk arbetsmarknad tillsammans med LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

– Vi har nu en regering som successivt sviker de som arbetar i Sverige, som successivt monterar ned den svenska modellen, säger Löfven.
I dag gjorde LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven gemensam sak när de höll en pressträff på en byggarbetsplats i Fruängen söder om Stockholm. Där presenterade de en tiopunktslista med ordningsregler de vill se för att få till justare konkurrens på den svenska arbetsmarknaden.
[...]

I riksdagen har oppositionen redan röstat igenom att lagen ska rivas upp i Sverige, men regeringen har inte gått vidare i frågan.

– Vi har nu en regering som sviker de som arbetar i Sverige, som successivt monterar ned den svenska modellen. Vi har en för hög arbetslöshet, för lite omställningsmöjligheter och villkor som gör att folk behandlas olika beroende på vart man kommer i från. Det ska vi inte ha, den svenska modellen ska handla om schyssta villkor och starka parter som står upp för kollektivavtalen, säger Stefan Löfven.
[...]

Här är kraven från S och LO

1. Lex Laval ska rivas upp.

2. Alla utländska företag som är verksamma i Sverige ska registrera sig här.

3. Arbetstagare från tredje land måste försäkras kollektivavtalsenliga arbetsvillkor.

4. Att lagstiftningen kring F-skatt förstärks.

5. Att Lagen om offentlig upphandling ändras så att det nya upphandlingsdirektivets stora möjligheter att ställa sociala krav, däribland krav på kollektivavtal, till fullo kan tillämpas även i Sverige.

6. Att Lagen om uthyrning av arbetskraft ändras så att blir förbjudet att hyra ut och hyra in arbetskraft för ett stadigvarande arbetskraftsbehov.

7. Att det antas lagstiftning för att säkerställa uppdragsgivares/huvudentreprenörs ansvar för entreprenadkedjor.

8. Att månadsredovisning av anställdas skatter och arbetsgivaravgifter ska införas och ske individuellt och inte, som i dag, med en totalsumma.

9. Att personalliggare för byggbranschen i kombination med oannonserade kontrollbesök skyndsamt ska införas.

10. Det ska vara konkurrensneutrala villkor inom åkerinäringen.
(Aftonbladet)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar