fredag 20 december 2013

Hemvärnet har stängt av Anders Dahlberg


Hemvärnet har stängt av sverigedemokraten Anders Dahlberg från all tjänstgöring medan hans aktiviteter på internet utreds.– Det som har skrivits stämmer inte med försvarets värdegrund, säger Jan Boman, pressofficer på P7 i Revinge.

[...]
På nätet skriver Dahlberg att "etniska svenskar" måste beväpna sig och att han är "upplärd med AK4"
[...]
"Det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna."
[...]
– Under tiden som vi tittar på fakta i målet så kommer han att vara vilande. Han kommer inte att tjänstgöra, säger Jan Boman på P7.
– Om det är så som det har skrivits så innebär det att han inte kan vara kvar och jobba inom försvaret. Men vi måste titta på vad som har hänt. Ingen ska dömas ohörd.
[...]
(Expressen)
Det är alldeles självklart så att det enda riktiga beslut som försvarsmakten kan komma fram till är att entlediga Anders Dahlberg.

Inte bara på grund av att hans uttalanden är rasistiska utan också för att det inte är gångbart att ha hemvärnsmän som uppmanar till väpnad kamp (eller annan form av brottslighet). Faktum är att det vore direkt ansvarslöst om Försvarsmakten tillät Anders Dahlberg att fortsätta och därmed ha tillgång både till kunskap om olika strategier och vapen.


När det gäller SD är det dock trevligt att de faktiskt bekänner färg:

Sverigedemokraterna i Burlöv har inte förlorat förtroendet för Anders Dahlberg trots hans rasistiska kommentarer på internet. Partiet vill ha honom på valsedeln till kommunfullmäktige.– Han är en eldsjäl. En sann SD:are, säger den lokale partiordföranden Lars-Anders Espert.

(Expressen)En eldsjäl och sann SD:are är således någon som uttrycker sig rasistiskt och manar till väpnad kamp ... Fundera på det innan ni petar valsedeln i kuvertet nästa år ... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar