tisdag 17 december 2013

Kvinna kan ha hållits fången i ett halvårs tidÄnnu en ung kvinna offer för en medelålders mans oförmåga:

MALMÖ. "Hjälp. Ring polisen! Hjälp mig", stod det på en lapp som några skolpojkar hittade på gatan i centrala Malmö.Tack vare nödropet kunde en 31-årig kvinna räddas från den lägenhet där hon satt inlåst.

[...]
När polisen kom till lägenheten hittade de en kvinna och ett spädbarn. Kvinnan kan i uppemot ett halvår ha hållits inlåst av sin man och nu misstänks en 58-åring för misshandel och olaga frihetsberövande.

Hon ska vid vissa tillfällen ha fått lämna lägenheten men då enbart i sällskap med sin man.
[...]
Kvinnan uppger att hon hållit inlåst en längre tid och att mannen för ett halvår sedan ska ha tagit hennes nycklar, pass och mobiltelefon.
– Han tycker att hon har allt hon behöver och är lite frågande till att han grips, säger Linda Pleym.
[...]
Den 58-årige mannen är nu anhållen och misstänks för misshandel och olaga frihetsberövande.
– När vi hittade henne hade hon mindre skador, någon blånad och något rivsår, säger Linda Pleym.

Åklagaren Micaela Nordberg säger till TT att den misstänkte mannen nekar till brott. Senast på torsdag måste det tas beslut om mannen ska begäras häktad.
[...]
(Expressen)


Klart han nekar till brott, i hans ögon är väl en kvinna bara en ägodel, något han ägde rätten att hålla inlåst och behandla efter eget godtycke.

Ingen kan väl kräva att stackarn ska behöva förstå och ha kunskap om att kvinnor är människor med rättigheter ...

Låt mig gissa att det hela kommer sluta med tramsstraff a la smäll på fingrarna, gemensam vårdnad om barnet och full kontroll över kvinnan trots hans grova brott..

Man kan få livstids fängelse för att låsa in andra ... men när män begränsar kvinnor blir det ju aldrig så. I våra domstolar tycks den rådande uppfattningen vara att "det är inte så illa" när män utsätter kvinnor...


3 kommentarer:

 1. Tyvärr är det så i vårt samhälle att vi ska värna om gärningsmännen. Brottsoffren glöms oftast bort. Det är det jag tycker är så skrämmande i exempelvis fallet med Tomas Qvick. Jag tror väl att de flesta idag är överens att allt det där bara var skämt, undantaget Lambertz och likasinnade dårar. Men det är inte det jag tänker på utan hur fallet behandlades. Killen sa sig ha mördat ett 30 tal människor, bl a Helen i Hörby, Thomas Blomgren en kille som mördades när Qvick var på konfirmation miltals därifrån, två somaliska pojkar som sedan dök upp i livet etc.

  Vad hände? Vilken hjälp fick offrens familjer? Var lades resurserna? Jo på att "hjälpa" den här förmodade sketstöveln till massmördare. Ingen brydde sig om offren och så är det i stort sett i alla fall som någonsin kommer inför rätten. Vi har en tro på att brottslingar är sjuka och därför behöver hjälp. Att de har eget ansvar för sina gärningar är något som idag helt har plockats bort. Det är därför vi ser sånt vi tyvärr tvingas bevittna gång på gång.

  Den här mannen som höll kvinnan inlåst gjorde detta av eget val. Ingen har tvingat honom till detta. Det enda som "tvingat" honom är hans egen ondska. Det är hans ansvar. Det handlar inte om att hans mamma eller pappa var dumma mot honom när han var sex år eller liknande. Vi måste sluta skylla på sånt och ta vårt ansvar för det vi ställer till med i våra liv. Min bästa kompis och hans tre syskon växte upp med föräldrar som drogade och drack. Alltså måste de vara missbrukare nu då efter dessa knäppa teorier. Men de är tvärtom nykterister alla fyra och droger är långt borta från dem.

  Eget ansvar. Vi måste vända tillbaka till detta innan vi har gått för långt.

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars
   Jag kan bara instämma i att pengarna satsas skevt och att fel part - brottslingen - får resurserna medan brottsoffer och anhöriga lämnas åt sin öde.

   Radera
 2. Här är ännu ett exempel på vilken värdering som finns i svenska domstolar..

  "En hel natt i november, i tolv timmar, misshandlade en 64-årig man i Västsverige sin fru, bland annat med kniv.

  Nu dömer Uddevalla tingsrätt honom till ett och ett halvt års fängelse för grov misshandel, "
  http://www.expressen.se/gt/misshandlade-sin-fru-med-kniv-i-tolv-timmar/


  Ett och ett halvt år och drygt 40 000 kronor i skadestånd för en natts tortyr med kniv...
  Men han ägde väl rättens förståelse, han "trodde ju" att hon varit otrogen...

  SvaraRadera