måndag 16 december 2013

”Tvångsvården bör fortsätta”


Tvångsvården av Sture Bergwall föreslås fortsätta. Det fastslår Rättsmedicinalverket, RMV, i sin utredning.– De anser att han ska få fortsatt vård men i öppen form, säger lagman Johan Montelius vid Falu Förvaltningsrätt till Aftonbladet.
[...]

Villkoren för Sture Bergwalls kommande vård kommer att föreslås av chefsöverläkaren.
– Sen får rätten besluta vilka villkor som anses lämpliga, säger Johan Montelius.

Fram till Förvaltningsrättens beslut ska Säter och Sture Bergwall yttra sig i ärendet. Om Säter menar att tvångsvården av Bergwall ska fortsätta på kliniken är det upp till förvaltningsrätten att göra en samlad bedömning om Bergwall ska fortsätta vara kvar på Säter eller inte. Förvaltningsrättens beslut i frågan väntas i början på januari 2014.
[...]
Sture Bergwalls advokat Thomas Olsson har i ett kort muntligt möte informerats om RMV:s utredning.

– Det var positivt i så måtto att man rekommenderar Sture Bergwall ska få lämna kliniken och att han under en utslussningsfas ska bli föremål för en öppen psykiatrisk vård. Men framgången var inte fullständig eftersom man uppenbarligen inte var beredd att ge honom total upprättelse gentemot kliniken på Säter utan man väljer en sorts kompromisslösning. Vi hade helst sett att man hade avbrutit vården, säger Olsson till Aftonbladet.

Sture Bergwall har informerats om utlåtandet:
– Han är naturligtvis väldigt glad över att man kommer fram till att han inte behöver vara kvar på kliniken. Men han hade naturligtvis sett att han fått en total upprättelse.
[...]
(Aftonbladet)
Förhoppningsvis innebär detta att Bergwall får en vettig och kontrollerad utsluss. Jag är fortfarande av uppfattning att en placering hos syskon inte är optimal samt att Bergwall inte alls är ofarlig.


15.42
Nu frågar Rusckin Levander om Sture Bergwall har pedofili. Ja, säger Levander men menar att missbruket är det största problemet


Det finns helt enkelt inga pedofiler som är ofarliga för omgivningen.

Tidigare inlägg om Bergwall:
Läkaren: Ingen grund för utskrivning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar